Mi az egyik legfontosabb tényező, amikor valaki házának felújításába fog? Hogy remek ár-érték aránnyal tudja beszerezni a beépítendő anyagokat. Napjainkban ez nem is olyan egyszerű, hiszen a hatalmas kínálatban, a változatos minőségű termékeket promótáló ütős marketing kampányokban néha elveszik a lényeg: a felhasználóbarát hozzáállás. 2018-ban már nyugodtan kimondhatjuk, hogy a minket körülvevő anyagok környezetbarát mivolta fontos szempont, mivel a társadalom ráébredt, hogy egészségünk megőrzése pont ugyanolyan fontos szempont, mint komfortunk megteremtése. Éppen ezért a házunkba beépítendő szigetelőanyagok vállára hatalmas elvárások nehezednek – amelyeket azért persze nem lehetetlen teljesíteni.

 

tetoter

 

Az URSA vállalat – immár 30 éve a hazai szigetelőanyag forgalmazók között - is élen jár a minőségben, és ami sokszor még fontosabb, hogy a képzett URSA szakemberek és kereskedő kollégák szakértő tanácsadással segítenek a döntésben.

 

sporolas 

Tudjuk például, hogy a ház padlásfödémjén és tetőjén keresztül nagyon sok hő szökhet ki: akár 30-35%. Ezt  kompenzálhatjuk ugyan több fűtéssel, de a fűtésszámla láthatóan megterheli a pénztárcánkat, ráadásul  még  a környezetet is sokkal jobban szennyezzük a levegőbe pluszban fölöslegesen juttatott  égéstermékkel.  Miért lennénk önmagunk ellenségei, ha van megoldás? A beépített tetőteret el kell látni  megfelelő szigeteléssel, és máris biztosított testünk, egészségünk, pénztárcánk és ezzel lelkünk komfortja    is.

 

 

Vajon arra is felhívták-e már a figyelmünket, hogy a tetőtér szigetelés nemcsak az épület hőszigetelési, hanem akusztikai teljesítményét is növeli? A lakó egyszerre kap megoldást az optimális hőmérséklet biztosítására, és az utcáról beszűrődő zajok jelentős csökkentésére.

 

Mindkét szempontból előnyös, ha az URSA TERRA BiOnic vagy URSA DF BiOnic termékcsoportba tartozó szálas ásványgyapotokat építjük be, és ha igazán gazdaságos megoldásra vágyunk, akkor abból is a legalacsonyabb hővezetési tényezőjű (lambdájú) termékeket - 0,037 -0,032 W/mK – válasszuk, melyek súlyozott hangelnyelési tényezője is 0,95-1 körül van. Magasabb teljesítményű anyagból 20 cm szarufa között és alatt elhelyezett szigetelés teljesítménye egyenértékű volna kb. 35 cm 0,044-es lambdájú termékével. Több mint 50% vastagság különbség, ráadásul nagyobb szerkezeti vastagság kialakításához sok kiegészítő, befüggesztő anyagra van szükség, mely a munkadíjat is növeli!

 

ursa szigetelésURSA TERRA PRINT

 

A megoldást megspékelhetjük az URSA XPS anyagából készült, a szarufákra rögzített plusz hőhídmentesítő bakokkal, és kombinálhatjuk a megfelelő tetőfóliákkal - még mindig verhetetlen az ilyen szerkezet vonalmenti hőhíd szigetelő hatása!

 

A környezet- és egészségbarát URSA BiOnic termékek minden várakozást felülmúlva javítják a beltéri levegő minőségét, és hosszú távon biztosítanak a lakók számára minden szempontból kellemes lakóteret.

 

Az Ursa termékek széles skáláját megvásárolhatják országos hálózatunk 11 telephelyén. Műszaki információkért, alkalmazással kapcsolatos kérdések esetén keressék ügyfélszolgálatunkat, kollégáink készséggel állnak rendelkezésükre.