Ha hőszigetelésről beszélünk, az emberek többségének elsőre az utólagos homlokzati hőszigetelés jut eszébe, pedig a fűtés számlát másképpen is csökkenthetjük. A nem megfelelően szigetelt padlás esetében akár 20-30% hőveszteséget is tapasztalhatunk, amit ellenkező esetben megspórolhatnánk a fűtésszámlából.

 

hőveszteség

 

Miért fontos a padlás szigetelés?

A padlástér nagy lehűlő felületet jelent, ami hőveszteséghez vezet. Jó hír viszont, hogy a padlásfödémek a leggazdaságosabban hőszigetelhető szerkezetek, és a kivitelezésük is a legegyszerűbben, leggyorsabban működik. A padlástér szigetelésével télen jelentős fűtési költséget takaríthatunk meg, de még nyáron is komoly előnyökkel jár, hiszen a levegő akár 40-60 °C-ra is felmelegedhet egy családi ház padlásterében, amit a megfelelően leszigetelt felület nem enged be otthonodba. A padlásfödém szigetelése nagyon fontos, hiszen az épületnek ez a legfelső olyan szerkezete, amely a fűtött teret elválasztja a fűtetlentől.

 

padlás

 

Miért szigeteljünk üveggyapottal?

A leggyakrabban használt és legelterjedtebb szigetelőanyag a padlás szigetelésre az üveggyapot.

Az üveggyapot jó ár-érték arányt képvisel, és a világon a leggyakrabban használt szigeteléstípus, hiszen gyerekjáték vele dolgozni.

Környezetbarát – természetes alapanyagokból készül és újrahasznosítható. A környezetre veszélytelen, mindemellett remek hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.

Rugalmas, jól vágható és egyszerűen alakítható. Beépítése során minimális hulladék keletkezik.

Az anyag könnyű, ami jelentős előnyt jelent a szállítás és a kivitelezés során, illetve a szerkezetre sem rak többletsúlyt, csak egészen minimális mértékben. Utóbbi különösen fontos, ha utólag szigetelünk.

Az üveggyapot páradiffúziós ellenállása megegyezik a levegővel, így elkerülhetjük a penészedést, hiszen az épületben keletkező pára könnyen kijut a falakon keresztül, nem képződik a szerkezeten páragát.

Az üveggyapotok A1-es besorolásúak, vagyis a legjobb tűzvédelmi minősítéssel rendelkeznek. Nem éghetők, tűz hatására nem csepegnek és nem fejlesztenek füstöt, mérgező gázokat.

 

veggyapot2

 

 

Milyen előnyökkel jár, ha a padlás megfelelően van leszigetelve?

A megfelelő padlás szigeteléssel otthonunkban megnő a komfortérzetünk. Ahogy már korábban említettük, télen spórolhatunk a fűtésszámlán, nyáron pedig akár 5-7 fokkal is hűvösebb lehet.

Ha Te is úgy érzed, hogy télen hiába fűtesz, mégis állandóan hideg van, illetve nyáron elviselhetetlen a meleg, érdemes beruháznod az Ursa DF 39-es szigetelésére.

 

 

Ursa DF 39 BiOnic

Nyomással nem terhelhető, könnyen vágható, egyszerűen beépíthető, csupasz, tekercses termék. Tetőtér beépítésnél a szarufák közötti rétegeket „Z” alakban történő rozsdamentes huzalozással kell rögzíteni.

Hővezetési tényező: λd=0,039 W/mK

Tűzvédelmi osztály: A1 (nem tűzveszélyes, nem éghető)

 

ursa szigetelés

Az Ura termékeit megvásárolhatod szakkereskedéseinkben, vagy kérd kiszállítással és élvezd a felújítás örömét! Árajánlatért keresd kollégáinkat.