Ki ne szeretne faragni a fűtésszámlán? A spóroláshoz nem kell sok, ha okosan választjuk meg, hogy mihez nyúljunk hozzá az otthonunkban. A mai modern nyílászárók minden értékükben felülmúlják régebbi társaikat, így egy kis befektetéssel nagy változásokat érhetünk el otthonunk energiamegtakarítása szempontjából.

 

velux PR cikk fotó 2

 

Vénasszonyok nyarát ígérik az idei őszre, így biztosan nem késő belevágni egy gyors korszerűsítésbe még a tél előtt. Gondoljunk vissza a tavalyi kemény hidegekre: ha azt tapasztaltuk, hogy kiszökik a drága fűtési energia és télen párás volt az ablaküveg, akkor a tetőablakunk már biztosan nem korszerű. Mindenképpen érdemes akkor is átgondolni az ablakcsere lehetőségét, ha már lötyög a szárny a keretben, nem kényelmes a nyitás-csukás, vagy akár csúnya, foltos lett a fa a kiszolgált évek, évtizedek alatt. A mai, modern technológiával gyártott VELUX tetőablakokat úgy tervezték, hogy akár 25 évet is problémamentesen kiszolgáljanak, így biztosak lehetünk abban, hogy egy igazán hosszú távú kényelmet vásárolunk ezekkel az ablakokkal.

 

Mit nyerhetünk a tetőablakcserével?

 

A válasz egyszerű: kétszer jobb hőszigetelési értékű nyílászárók szolgálják majd otthonunk melegen tartását a hideg hónapokban. Ezáltal csökken a fűtésszámlánk, hiszen nem az utcát fűtjük, így több családi büdzsé marad a zsebünkben, amit a rezsi helyett másra fordíthatunk. A Magyarországon 1986 és 2003 között forgalmazott VELUX tetőtéri ablakok cseréje után a hőveszteség több, mint 50%-kal csökken, ha VELUX Standard Plus ablakot választunk helyette.

 

velux hőszigetelő ablak

Az ablak – legyen az homlokzati, vagy tetőtéri – legfontosabb műszaki paramétere az úgynevezett hőátbocsátási tényező, az Uw -érték: ez mutatja meg, hogy mennyi hő áramlik át az ablak melegebb oldaláról a hidegebb oldalra. Minél kisebb ez a szám, annál jobb az ablak hőszigetelési képessége. A modern, 3-rétegű üveggel ellátott Standard Plus tetőablakok esetében az Uw -érték 1,1 W/m2K, szemben a 2004 előtt forgalmazott tetőablakokéval, amelyeknél még 2,8 W/m2K-re rúgott ez az érték.

 

Egy családi ház energiapazarlása akár 25%-ban a nyílászárókon múlik. Egy családi ház hőszigetelése kapcsán további fontos tényezők a tető szigetelése, a külső falak és az alap szigetelése. Ha meggondoljuk, hogy ezek közül melyik az a tényező, amit a legkisebb befeketéssel és legrövidebb idő alatt tudunk befolyásolni, akkor a tetőablakok cseréjénél fogunk kilyukadni.

 

velux PR cikk fotó 3

 Sokan félnek az ablakcserétől. Azt gondolják, hogy hatalmas felfordulással, kosszal és   napokon át   tartó munkálatokkal jár, pedig ez nem igaz. Méretazonos VELUX tetőablakok   cseréje esetén a     szakemberek pár óra alatt végeznek: ha reggel nekikezdenek, akkor   mire hazaérnek a gyerekek az    iskolából, már szép új és energiahatékony tetőablakok   alatt pihenhetik ki a napjukat. Amennyiben nem méretazonos ablakra cserélünk, vagy   nagyobb munkálatok is kísérik a   cserét (pl. padló vagy falburkolat csere, teljes festés),   akkor persze kicsit hosszabb időt vesz   igénybe, azonban már a közelgő téli hónapok alatt   saját bőrünkön érezzük majd: ez igazán   megérte!

 

Hogyan válasszunk új tetőablakot?

 

Természetesen a pénztárcánknak és az igényeinknek megfelelően kell választanunk. A VELUX tetőablakok széles választéka mindenki számára kínál elérhető megoldást. Feltétlen vizsgáljuk meg a Standard Plus kategóriában kapható VELUX tetőablakokat, hiszen ezek már 3-rétegű üvegezéssel elérhetők. A homlokzati nyílászárók tekintetében már évek óta figyel mindenki arra, hogy két légkamrás, azaz 3 üvegréteggel ellátott terméket válasszon. 

Az ablaktokon és -szárnyon körbefutó speciális extra hőszigetelő anyaggal (ThermoTechnolgyTM), a huzat elleni extra gumitömítéssel és a fokozott hangszigeteléssel rendelkező Standard Plus tetőablakok mindenben megfelelnek a mai elvásároknak. Az ablakba épített szellőzőnyílás garantálja, hogy a tetőtér nem lesz hajlamos a penészesedésre, hiszen zárt ablak esetén is áramlani tud a levegő, ami biztosítja az egészséges környezetet.

 

velux referenciakép

 

Az ablakcsere jó alkalom arra, hogy átgondoljuk igényeinket. A jobb fényviszonyok és a még több friss levegő érdekében a régi helyett választhatunk nagyobb méretet vagy akár több ablakot. Ez esetben lehetőségünk nyílik a tetőszerkezet és az ablakok közötti szerkezeti kapcsolódás korszerűsítésére, víz- és párazárás tökéletesítésére is.

 

A Velux termékek széles skálája elérhető termékkínálatunkban. Termékekkel kapcsolatos információért keresse kollégáinkat, vagy látogasson el a Velux oldalára.