Sokunk számára fontos az életminőség, amelynél a közvetlen környezetünk figyelembevétele elhanyagolhatatlan szempont. Fontos tényező, hogy napjainkat milyen helységekben töltjük, hiszen, ha minőségibb, kellemesebb kialakítású környezet vesz minket körül, az nagyban javíthat a komfortérzetünkön.

 

Erre nyújtanak megoldást az utóbbi években rendkívül közkedveltté vált álmennyezetek. Népszerűségük nem véletlen, hisz a nem kívánatos felületeket eltakarják, illetve napjainkban már modern látványelemként is tudnak szolgálni, így határozottan feldobják a helységet jelenlétükkel.

 

lmenny. design

 

Az álmennyezetek igényes megjelenésük mellett, több funkcióval is bírnak. Egy jól megválasztott megoldással növelhető az épületekben tartózkodó személyek komfortérzete. Például segítik a zaj csökkenését, visszaverik a fényt, és további számtalan más hasznos funkcióval rendelkeznek, amelyek a legszerteágazóbb igényeket is ki tudják elégíteni.

 

A Knauf AMF és a Knauf Armstrong, a két piacvezető álmennyezeti gyártó egyesítette erősségeit és megalkották a Knauf Ceiling Solutions-t, mely összefogja az álmennyezeti megoldásokat, és létrehozza a legszélesebb termékpalettát. A két cég összeolvadásának célja, hogy nagyobb változatosságot és választási lehetőséget kínáljon ügyfeleinek, mely bármilyen mennyezeti igényre kreatív és funkcionális megoldást tud nyújtani. Új, harmonizált termékportfóliójával a vásárlók több inspirációt és több támogatást tapasztalhatnak meg.

Logo KCS Color

 

Az eddig is a világ élvonalába tartozó két cég ásványi anyagú álmennyezetei mellett továbbra is megtalálható a többi mennyezeti megoldás, úgymint a fém-, fa- és fagyapot anyagú termékek, és az egyéb speciális tulajdonságokra optimalizált lapok. Ezek mellett természetesen nem feledkeznek meg a különlegesebb design és színezett megoldásokról sem.

 

sávos álmennyezet

 

Az álmennyezeteket szerkezetük alapján 2 típusra osztjuk: kazettás és monolit mennyezetek. A monolit típusú megoldás alig változott az elmúlt 40 évben, ellenben a kazettás álmennyezettel. Utóbbi jelentős fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben, feltehetően a megnövekedett vásárlói igények és a folyamatosan változó építészeti elvárásoknak köszönhetően, amely vonatkozik mind a műszaki tulajdonságokra, mind a külső megjelenésekre is. A monolit álmennyezetek anyaga gipszkarton, míg a kazettás szerkezetű megoldások többféle anyagból és méretből is készülhetnek.

 

kcs iroda álmennyezet

 

Ma már egy modern álmennyezettel szemben komoly elvárások vannak. Rengeteg szempontnak kell eleget tenniük a kivitelezés magas követelményei miatt.

 

kcs álmennyezet készítése

Ilyen szempontok például:

- könnyű építhetőség és bonthatóság,

- megfelelő fényvisszaverés,

- design,

- akusztika,

- biztonság biztosítása

- egyéb, egyéni speciális követelmények,

- például tűzgátlás, páraállóság stb.

 

 

 

Jelen cikkünkben bemutatunk pár standard lapot az egyszerűség kedvelőinek.

 

                  SAHARA

 

sahara

 

 

A sahara az egyik legkeresettebb álmennyezeti lapok közé sorolható. Enyhén texturált és mikroperforált felületét nagyon kedvelik, ugyanis tökéletes választás iskolai környezethez, tanteremhez, irodához. Ezek mellett a lap teljesítményétől sem lehet eltekinteni, ugyanis hangelnyelése (0,60 αw) és hanggátlási teljesítménye (34 dB) remek, továbbá fényvisszaverő képessége is jó (85%).

 

 

 

 

RETAIL                     

            

retail

 

 

 

A Retail egy sima, perforálatlan ásványszálas lap, amelyen semmilyen mintázat, tűszúrás nem jelenik meg. Kiváló fényvisszaverő képessége (87%) miatt energiamegtakarítást eredményez. Felülete lévén ideális lehet például kiskereskedelmi környezetben, ahol nem játszik fontos szerepet az akusztika és egyéb speciálisabb képességek.  

 

 

 

 

 

            FEINSTRATOS

 

feinstratos

 

 

 

 A Feinstratos egy mikroperforált, finom, klasszikus homokszórt felülettel bír, amely nyugodtságot és harmóniát sugároz. Az álmennyezeti lapon lyuggatások sokasága jó hangelnyelési értéket eredményez, továbbá összetételének köszönhetően tűzvédelem és az akusztika területén kiemelkedő épületfizikai tulajdonságokkal rendelkezik.

 

 

 

 

A Knauf Ceiling Solutions termékkínálatában a fent bemutatott standard lapok mellett egyéb speciális lapok is megtalálhatóak, melyek későbbi cikkünkben fognak bemutatásra kerülni. A Knauf Ceiling Solutions álmennyezetek megvásárolhatóak cégünk országos hálózatának üzleteiben, valamint webáruházaiban.