Az ajtóra sokan csak olyan nyílászáróként tekintenek, ami elválaszt helyiségeket, vagy éppen házunkat, lakásunkat elzárja a külvilágtól. Azonban a beltéri ajtó, de még a kültéri ajtó is ma már messze több szimpla funkcionális nyílászárónál. Az ajtó ugyanúgy részét képezi a lakás dekorációs elemeinek, mint egy egy konyhabútor, vagy mint egy kép a falon, hiszen átlagosan 20 - 40 négyzetméter függőlegesen álló felületet nem lehet nem észre venni.

 

3 ajtó acél

 

Cikkünkben bemutatjuk mind a beltéri, mind a kültéri ajtók fontosságát, illetve azt a gyártót, amely a legjobbat nyújta a hazai piacon. Ezen kívül szó lesz egy olyan funkcióról is, amit kevesen tudnak, azonban sokkal komfortosabbá teheti környezetünket.

 

Beltéri ajtók

 

Az ajtó nem csak akkor ér sokat amikor megvásároljuk, vagy használjuk azt. Otthonunkat időről időre értékesítjük és ilyenkor legalább olyan fontos az ajtók esztétikája, állapota, kivitele, mint pl. a padlóburkolatoké, a fürdőszoba berendezésé. A jó minőségű beltéri ajtó igen komoly értéknövelő tényező. Ezt sok beruházó felismerte, és már komplett lakóparkok lakásai esetében is a prémium kategóriás ajtókat használják.

 

A beltéri ajtók esetében mindenképpen törekedjünk arra, hogy stílusban és színben is összecsengő nyílászárókat válasszunk egy-egy helyiség elválasztására. Játszhatunk egy beltéri ajtó típusnak akár az egy- és kétszárnyas változataival, így adva egységes képet az enteriőrnek.

 

A vásárló értékelni fogja, ha nem ajtócserével kell kezdeni a lakásfelújítást vagy a lakásvásárlást, hanem a beltéri ajtókat megörökölve mindenféle javítgatás vagy csere nélkül boldogan és büszkén használhatja azokat. Ezen bizony ma már nem éri meg spórolni.

 

Domoferm beltéri ajtó

 

Kültéri ajtók

 

A kültéri ajtó is nagyon fontos eleme a ház harmonikus megjelenésének. Az az első, amivel vendégeink szembetalálják magukat és az első benyomást keltik bennük.

Design szempontból a kültéri ajtó fontos, hogy harmonizáljon a belső tereinkkel, azonban sok más szempontot is figyelembe kell vennünk a kiválasztása során. A belső tereken kívül, a házunk külső borítása, a falak bevonata, valamint a tető is mind hatással lehet a kültéri ajtó kinézetét illetően. Egy színes, modern jegyekkel rendelkező házhoz kevésbé illik például egy fa bejárati ajtó, mint egy hagyományosabb, akár téglaborítású falhoz. A belső térrel harmonizáló kültéri ajtó elegáns hidat képez a kül- és beltér között, ráhangolva a belépőt a lakásunk stílusára.

 

Legyen az akár beltéri ajtó vagy kültéri ajtó, a biztonság is elengedhetetlen tényező a kiválasztás során. Családunk és értékeink biztonságának megőrzésében nagy szerepet játszhat egy biztonsági bejárati ajtó, hiszen sokkal nehezebb feltörni, mint egy hagyományos kültéri ajtót. Az acél biztonsági ajtó nem csak vastagságában és ellenállóbb anyagában különbözik a műanyag vagy fa bejárati ajtótól, hanem különböző zárszerkezeti megoldásokkal is el lehet látni. Az acél, vagy biztonsági bejárati ajtó tokszerkezetet egy sokkal masszívabb zártszelvény, ami még az erősebb feszítésnek is ellenáll, valamint súlyuk is jóval magasabb, ezáltal valódi biztonságot nyújtanak.

 

kültéri ajtó zárdomoferm tuzgatlo ajto economy

 

A beltéri ajtó, mint hangszigetelő elem

 

Egyre nagyobb igény mutatkozik olyan beltéri ajtó típusokra, melyek képesek fokozott hangszigeteléssel ellátni funkciójukat. Ilyen ajtókat jellemzően hálószobákra, dolgozószobákra, gyerekszobákra választanak vásárlóink. Hangszigetelő képességet kétféle módon növelhetjük. Vagy az ajtó lapszerkezetét módosítjuk jobb hangszigetelő képességgel rendelkező betéttel, vagy az ajtó alatt húzódó rést zárjuk le mondjuk egy automata küszöbbel. De igazán jó eredményt mindkét kiegészítő együttes alkalmazásával lehet elérni. Hivatalos mérési jegyzőkönyv híján saját mérésünkre hagyatkozva azt tapasztaltuk, hogy már az automata küszöb önmagában történő alkalmazása is megduplázza a beltéri ajtó hangszigetelését.

 

ajtó zár

 

A hazai piac legjobb gyártója

domoferm logó

 

Domoferm. Bennük sosem csalódsz! Minőségi, megbízható ajtókat kínálnak, minden igényre! Az egészen egyszerűtől a luxus kategóriáig.

Rengeteg funkciót képesek ellátni az általuk gyártott ajtók. Az egészen speciális megoldások sem okoznak számukra gondot.

Termékkínálatukban megtalálhatóak raktári ajtók, acélajtók, (köztük beltéri, füstgátló, tűzgátló ajtók, amik akár 90percig is ellenálnak a tűznek). A tűzgátló tolókapukra, vagy többszárnyú kapukra is kínálnak megoldást. Termékkínálatukból a különleges modern üvegajtók sem maradhatnak ki.

 

A Domoferm ajtók megtalálhatóak termékkínálatunkban az ország 11 pontján. Felmerülő kérdés esetén keresd kollégáinkat a megadott elérhetőségeinken, vagy látogass el webáruházunkba.